Reikicursussen

Het is ook mogelijk om zelf Reiki te leren. Tijdens een Reiki cursus ontvang je van mij de Reiki inwijdingen.

Reiki kent drie graden:

1. Reiki 1:
Tijdens deze cursus word je ingewijd in de Reiki 1 graad. Dit werkt vooral op fysiek niveau en als ondersteuning voor fysieke klachten, zoals vermoeidheid, stress, burn out en (chronische) pijnklachten. Je leert jezelf te behandelen, waarna je ook anderen kunt gaan behandelen.
De Reiki 1 cursus bestaat uit een cursusdag en een terugkomochtend of -middag.

2. Reiki 2:
Tijdens deze cursus word je ingewijd in de Reiki 2 graad. Bij de Reiki 2 cursus is de energie waarmee je werkt vier keer sterker. Dit werkt zowel op fysiek als emotioneel niveau. Je kunt hierbij denken aan fysieke klachten zoals chronische pijnklachten, vermoeidheid, stress, burnout maar ook patronen en overtuigingen waar je last van hebt. Je leert de symbolen en je leert op afstand te behandelen.
Je kunt alleen in de Reiki 2 graad worden ingewijd als je Reiki 1 graad hebt behaald.De Reiki 2 cursus bestaat ook uit een cursusdag en een terugkomochtend of -middag. Daarnaast is er nog een contactmoment om het behandelen op afstand te oefenen.

3. Reiki 3A en 3B:
De derde Reiki graad bestaat uit twee delen: Reiki 3A en Reiki 3B.
Met Reiki 3A, je masterschap, is de energie waarmee je werkt zestien keer sterker en is de cirkel rond: dit werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Ook hier leer je weer een symbool.
Om de Reiki 3 graad te kunnen verkrijgen moet je ook Reiki 1 en Reiki 2 hebben gedaan. Daarnaast moet je voldoende geoefend hebben met Reiki, zowel het behandelen van jezelf als van anderen. Er zit meestal minimaal een jaar tussen het halen van je Reiki 2 inwijding en je Reikimasterschap.
De Reiki 3A cursus bestaat uit een voorbereidingsochtend, een cursusdag en een terugkomochtend of -middag.
Als je zelf ook anderen wilt inwijden, kun je dit leren in de Reiki 3B cursus. Ook hiervoor geldt voldoende oefening, en daarnaast een bewustzijnsontwikkeling. De Reiki 3B cursus is een individueel traject, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Bij de Reiki 3B cursus gaan we samen kijken waar jij nog ondersteuning in nodig hebt om je eigen groepen te kunnen gaan draaien. Bij deze cursus krijg je persoonlijke sessies en een inwijdingsdag. Daarnaast zal ik je 1 op 1 begeleiden bij het geven van je eerste Reiki cursus. 

Na elke Reiki cursus ontvang je een reader en een certificaat.